Korte historie van het gebouw

Het kerkgebouw waarin de Hersteld Hervormde Gemeente van Goedereede mag kerken is niet altijd een kerk geweest. In de vele jaren dat het al bestaat heeft het diverse functies gehad en is het diverse malen verbouwd.

Een van deze functies kunnen we achterhalen met behulp van het volgende bordje dat op een van de gevels prijkt.

anwb bordje

Het bordje geeft aan dat het om een stadschuur gaat. Nu heeft Goedereede stadsrechten maar of het hier gaat om "hoogmoed" laten we maar in het midden.

binnenkant-gemeentewplNadat het zijn functie als landbouw/ boerenschuur had uitgediend is het in gebruik genomen als gemeentewerkplaats van de burgerlijke gemeente van Goedereede. Om in te kunnen spelen op de eisen van de moderne tijd is het gebouw in 1978 totaal herbouwd. Hoewel het uiterlijk van voormalige stadsschuur werd behouden werd de binnenkant met stalen binten en stenen muren opgetrokken.

Tot 2006 heeft het deze functie behouden. Toen werden de gemeentelijke werkzaamheden verplaatst naar een nieuwe locatie. Door al die jaren heen was het een plaatselijk begrip. Ook omdat de opslag van het oud papier van de muziek vereniging Apollo in een deel van het gebouw was gevestigd.

verbouw kerkIn 2007 ging het eigenaarschap van het gebouw over naar de Hersteld Hervormde Gemeente van Goedereede. Met vereende krachten van aannemers en vrijwilligers werd het in korte tijd veranderd in een kerkgebouw. Zo werd er een betonnenvloer gestort. De gepotdeksel planken geverfd en waarnodig vervangen. Isolatie in muur en dak werd aangebracht. Enzovoorts. Enzovoorts. Alles wat nodig was om de voormalige gemeente werkplaats om te bouwen tot een kerkgebouw werd gedaan.

16 december 2007 mocht er voor het eerste gekerkt worden en op 29 februari 2008 vond de officiele opening plaats. Tijdens deze opening werd de naam van het kerkgebouw bekend gemaakt. "De Levensbron".

Dat is ook de bede. Dat het een bron van leven mag zijn. Een bron van eeuwig leven. Een bron die voortkomt uit Jezus Christus. 

binnenkant kerkgebouw

Snel naar toe

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top