LetOpKader

Met het oog op het komende winterwerk start ook weer de belijdeniscatechisatie. Ds. Kos zal de catechisatie verzorgen. Waarom u de catechisatie zou moeten/kunnen volgen? En hoe zich op te geven. We laten ds. Kos zelf aan het woord.

 

Er zijn er onder ons die het al lange tijd hebben uitgesteld. Belijdenis doen is niet zomaar iets. Aan de ene kant heeft de HEERE recht op ons hart en leven. Hij heeft er dus ook recht op dat wij Zijn Naam belijden. In die zin is geen belijdenis doen ook een belijdenis, maar dan in negatieve zin. Zelfs in het formulier om Heilige Doop te bedienen wordt al over belijdenis gesproken: "..opdat het Uw Vaderlijke goedheid en barmhartigheid, die Gij dit kind en aan ons allen bewezen hebt, moge bekennen... ". Bekennen is een Oudnederlands woord voor belijden.

Ds. Pieters schrijft in de methode die wij zullen gebruiken (Lessen belijdeniscatechisatie): "Belijdeniscatechisatie is: De Vaderlijke goedheid en barmhartigheid van onze God nader bestuderen. Belijdenis doen is: in woord en daad ervoor uitkomen hóe goed en hóe barmhartig God (voor ons) is! Wie kan nu op goede gronden zeggen: ik ben vrijgesteld van belijdenis doen?" Aan de andere kant vraagt de Heere ook waarheid in ons hart. Niet alleen ja zeggen met de mond dus, maar ook met ons hart. Dat is niet uit ons, maar uit Hem.

Laat het ons dan ook bij Hem brengen: "Leer mij HEERE, UW weg: ik zal in uw waarheid wandelen, verenig mijn hart tot de vreze van Uw Naam." (Psalm 86: 11).

Twijfel(t) u/je nog of heb(t) u/je vooraf behoefte aan een gesprek. Neem gerust contact met mij op. Meld je bij mij aan als je de belijdeniscatechisatie wilt volgen.

(Het telefoonnummer van ds. Kos is 0187-486777)

Snel naar toe

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top