ec reddingsboei

Beste zomergast, Als het goed is kijkt u er weer naar uit wanneer de vakantie begint. Dan mogen we weer even een tijd ontspannen. Even lekker niets doen. Even geen werk, niet naar school of wat het zijn mag. Lekker even time-out. Misschien gaat u met vakantie of misschien blijft u thuis en geniet daar van de rust.

 Als u al vaker in onze gemeente met vakantie bent geweest dan herinnert u zich wellicht dat er elk jaar een zomermarkt wordt gehouden. Met het oog op Corona is het al weer enige tijd geleden dat er een zomermarkt was maar dit jaar staat de markt weer voor D.V. 19 augustus gepland. Als evangelisatiecommissie hopen we ook weer van de partij te zijn. U kunt vrij rond neuzen in onze evangelisatiekraam, ons aanspreken als u meer wilt weten over het evangelie van Jezus. En uiteraard kunt u ook rondsnuffelen in de andere kramen. Maar u heeft een voordeel dat bij de evangelisatiekraam alles gratis is en bij de andere kramen niet, daar moet u betalen. Dit zeggen we vaak als grap maar zullen we er eens serieus over nadenken met elkaar.

Stel je voor u, loopt rond op de markt en u ziet wat leuks bij een kraam. U vraagt wat het kost, want u weet als ik dat wil hebben dan moet ik er voor betalen. De prijs wordt gezegd en u betaald het genoemde bedrag. Nu is het voorwerp van u, het is uw bezit want u heeft het betaald. Het heeft u geld gekost.

Voor het evangelie van Jezus Christus hoeft u niets te betalen. Dat heeft Jezus zelf al gedaan. Hij ging aan het kruis op Golgotha om daar de schuld van de zonde te betalen met Zijn eigen leven. Zo bied Jezus deze kostbare vrijheid gratis aan, aan alle mensen. Want de zaligmakende genade van God is aan alle mensen verschenen. Vaak denken wij in het dagelijks leven als er iets gratis is, dan zal er wel wat achter zitten want je krijgt niets voor niets. Zo is het bij Jezus niet. Hij meent wat Hij zegt. Ga toch in op dit aanbod van Jezus want Hij zegt: die tot Mij komt zal ik niet weg sturen. Ga tot Hem en geef u over en geloof dat Jezus ook voor u betaalde op Golgotha. Zo wordt u door Jezus gekocht en dan bent u Zijn eigendom. Als dit in uw leven heeft plaatsgevonden dan kent u de waardevolle betekenis van de woorden kostbare vrijheid.

Soendar Sing was een tot het christelijk geloof bekeerde Boeddhist. Hij trok als evangelist door heel de wereld. Hij was ergens in India in een dorpje waar twee jongemannen zaten te dobbelen. Dat was daar ten strengste verboden. Ze werden betrapt en gevangen gezet. Die ene knaap was binnen een paar dagen vrij. Zijn ouders waren schatrijk en ze kochten hem voor een groot geldbedrag vrij. Die andere jongen was niet zo eenvoudig los te kopen omdat het geld er niet was. Hij was een zoon van een straatarme weduwe. Ze kon maar nauwelijks zelf rondkomen, laat staan dat ze het grote geldbedrag kon betalen. Wat deed ze? In de avonduren nam ze er een baantje bij. Het was heel zwaar werk. Ze moest stenen sjouwen uit de droge rivier bedding. Met haar blote handen. Die raakten gewond en bebloed. Voorgoed stonden daar de littekens in. Het waren littekens van haar liefde, haar diepe moederliefde. Maandenlang werkte ze, totdat ze het grote geldbedrag bij elkaar had. Toen kocht ze haar jongen vrij. Wat een dag! Toen die jongen weer in het dorp liep, zag hij zijn oude vriend. Die zei alsof er niets gebeurt was: Doe je mee een potje dobbelen? Die jongen antwoordde: Dat kan ik niet. Zijn vriend begon wat lachen: Jij niet kunnen? Je weet wel beter! Nee, zei de jongen, ik kan niet meer dobbelen, want mijn kostbare vrijheid heeft het bloed van mijn moeder gekost. Ik kan het echt niet meer doen.

Dit heeft Jezus in een veel hogere maat gedaan voor iedereen die in Hem gelooft. En die in Jezus geloofd die zal zalig worden.

Fijne en gezegende vakantie periode toegebeden.

Met hartelijke groet van de Evangelisatiecommissie DE REDDINGSBOEI. Heeft u vragen of wilt u iets met ons delen dan kunt u ons op de onderstaande manier bereiken.

Maarten de Ronde tel.: 0187-701020

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kees de Geus. Tel.: 0187-493679

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Snel naar toe

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top